DATORN

Windows 11 kommer Àntligen att kopiera den hÀr OneDrive-funktionen frÄn Android och iOS Av Sean Endicott

Microsoft rullade ut Windows 11 Build 25163 till Insiders i Dev Channel tidigare idag. VÄr seniorredaktör Zac Bowden tÀckte alla Àndringar i uppdateringen, men en ny funktion fÄngade mig. I den senaste Insider-versionen av Windows 11 kan du vÀlja OneDrive som delmÄl för att direkt ladda upp filer till molnet. Anledningen till att det fastnade för mig Àr att jag antog att det redan var ett alternativ.

Jag anvÀnder OneDrive pÄ min Android-telefon och delar innehÄll till molntjÀnsten hela tiden. Till exempel kommer jag att spela in nÄgra klipp av mitt amerikanska fotbollslag och titta pÄ dem i min telefons galleri. Om nÄgon sticker ut som vÀrd att spara pÄ lÄng sikt trycker jag bara pÄ delningsikonen, vÀljer OneDrive som mÄl och vÀljer mappen jag vill ha videorna i.

Även om det Ă€r möjligt att ladda upp filer direkt via OneDrive-appen, föredrar jag att visa objekt i ett galleri eller en filapp och sedan spara de jag behöver. Jag antog att detta var ett naturligt arbetsflöde och dubbelkollade med nĂ„gra av mina kollegor. För att bekrĂ€fta mitt förstĂ„nd var jag inte den enda medlemmen i vĂ„rt team som anvĂ€nde OneDrive pĂ„ detta sĂ€tt. Faktum Ă€r att en av mina medarbetare anvĂ€nder en liknande funktion pĂ„ iOS.

De som arbetar med Windows 11 och OneDrive mÄste ha sett nÄgon göra detta pÄ sin telefon och blivit avundsjuk eftersom funktionen Àr pÄ vÀg till Windows 11.

Dela till OneDrive frÄn Windows 11

Nytt alternativ för att dela innehÄll till OneDrive frÄn Windows 11. (Bildkredit: Microsoft)

“NĂ€r du delar en lokal fil frĂ„n skrivbordet, File Explorer, Photos, Snipping Tool, Xbox och andra appar som anvĂ€nder det inbyggda Windows delningsfönstret, kan du vĂ€lja OneDrive som mĂ„l för att direkt ladda upp filen till OneDrive och dela den ytterligare tillsammans med alternativ för Ă„tkomstkontroll”, stĂ„r det i Ă€ndringsloggen för den senaste Insider-versionen av Windows 11.

“Allt detta kan göras direkt frĂ„n att dela lokala filer i File Explorer utan nĂ„gra sammanhangsvĂ€xlar eller att öppna OneDrive-appen.”

Förhoppningsvis tar sig det hÀr alternativet igenom Insider-ringarna och rullar ut till alla pÄ Windows 11.

Back to top button

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU